10 mei 2017: Workshop "Doof? Empower je kind" door Ilse Jobse

Ilse Jobse, zelf doof, NGT-docent, opvoedcoach en voetreflextherapeut, deelt haar ervaringen met de opvoeding van dove kinderen.   Je dove kind is soms net wat minder weerbaar dan de horende kinderen in jullie omgeving, net wat minder handig als het over conflicten en relaties gaat. De sociaal-emotionele ontwikkeling van dove kinderen verloopt doorgaans dan ook anders dan die van horende kinderen.


Als je minder toegang hebt tot gesproken taal heb je bijvoorbeeld ook minder toegang tot de sociale “lessen” die een horend kind spelenderwijs meekrijgt. Van ouders, van broertjes en zusjes en van anderen in de omgeving. Dat heeft invloed op hoe je dove kind in de wereld staat, maar ook op hoe het naar zichzelf kijkt. In dat opzicht heeft je kind dus een steuntje in de rug nodig. Want je wilt voor je dove kind ook dat het weerbaar, zelfstandig en bovenal gelukkig wordt. Je helpt je kind niet door alles altijd maar voor hem op te lossen, maar wel door hem te ondersteunen in het zelf oplossen van zijn of haar problemen.

Ilse laat tijdens de workshop zien, hoe je je kind kunt empoweren en gaat met ons in gesprek, waarbij vragen natuurlijk welkom zijn.

Datum: 10 mei 2017
Tijd: 19u30-21u30
Locatie: Randhoeve 221 te Houten
Aanmelden: via info(at)fodok.nl

Voorafgaand aan de workshop vindt van 18u30 tot 19u30 de Algemene Ledenvergadering van de FODOK plaats. Tijdens deze vergadering wordt voor een maaltijd gezorgd. Aanmelden hiervoor kan ook per mail.

Wij hopen jullie te ontmoeten op 10 mei!