4 maart - 15 april 2017: Foto-expositie 'Story in Silence'

Hoe fotografeer je de bewegingen van gebarentaal? Elisa Hartog (doof met CI) zit op de Fotovakschool in Amsterdam en besloot een uniek project aan te gaan over het stille leven van mensen die slechthorend of doof zijn of het syndroom van Usher hebben. Over hoe zij in de horende maatschappij leven, voelen en denken.


Elisa: ‘Ik wilde specifiek foto’s maken en geen filmpjes, zoals we gewend zijn. Hoe kon ik het beeld dat ik had in mijn hoofd op foto vastleggen? Ik begon foto’s te verzamelen die mij inspireerden en zo ontstond langzaam een idee. Op de foto’s zijn de bewegingen van de gebarentaal te zien, precies wat ik voor ogen had.’ ’ Ze ging bewust op zoek naar jongeren én ouderen. Beide groepen zitten in een andere levensfase en hebben andere levenservaringen.

Gewone mensen
Na maanden van voorbereiding gaat Elisa exposeren. Met de expositie wil Elisa horende mensen bewust maken van het feit dat dove en slechthorende mensen ook gewone mensen zijn. ‘Iedereen verdient een kans in het leven. Met een baan, in de sport, op school, enzovoort. Ik ben blij dat ik met dit project heb doorgezet en nu de kans heb gekregen om mijn foto’s te publiceren.” Zelf zou ze het liefst met het gebaar ‘stilte’ geportretteerd willen worden. “Ik vind dat een mooi gebaar dat goed past bij het leven van een doof persoon.”

Waar te zien?
Elisa’s foto’s zijn te zien bij ISOO.nu, het centrum voor fotografie in Beverwijk. Je ziet hier de foto’s uitvergroot met de verhalen in tekst erbij. De foto’s zijn te bezichtigen van 4 maart tot en met 15 april 2017.

Openingstijden
Alle zaterdagen van 12.00-16.00 uur en maandagen van 20.00-22.00 uur

Adres
Stationsplein 46, 1948 LC Beverwijk

Kosten
gratis

Wil je de foto’s alvast zien? Kijk dan op Facebook, Instagram en binnenkort op Elisa’s eigen website.