18 april 2015: LeesVertelWedstrijd (LVW) in Amersfoort

De LeesVertelWedstrijd is een talentenjacht waaraan dove en slechthorende kinderen uit het hele land meedoen. Het gaat om het zo goed mogelijk navertellen van je lievelingsboek (of stuk daarvan) in Gebarentaal (NGT of NmG).


Bij veel dovenscholen zijn voorrondes gehouden. Op de finale in De Flint in Amersfoort komen de beste kinderen bij elkaar - en uiteindelijk kiest een deskundige jury wie er de winnaar wordt. Het is een initiatief van het blad Woord&Gebaar, met ondersteuning van de FODOK.

Het is altijd weer een heel gezellig en spetterend feest, waar jong en oud elkaar ontmoet. Want ook ouders, broers en zusjes, grootouders, vrienden en vriendinnen mogen komen aanmoedigen. Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen, moet je je wel van tevoren aanmelden via info@woordengebaar.nl.

Als je meer wilt weten, of interesse hebt om te helpen als vrijwilliger, neem dan contact op met Elly Bergen (e.bergen@kentalis.nl) of Stijn Tilanus (stijn@fodok.nl). Je kunt natuurlijk ook kijken op de websites: leesvertelwedstrijd.nl, woordengebaar.nl of fodok.nl.