18 januari 2015: Bikkels, Lena heeft een dove moeder en slechthorende vader

Hoe is het om ouders met een beperking te hebben? Meintje heeft een blinde vader en haar moeder is slechtziend. Haar vriendinnetje Lena heeft een dove moeder en slechthorende vader. Hoe beïnvloed dit hun leven? Bekijk het zondag 18 januari 2015 om 9.25 uur op NPO3.


Soms vinden de vriendinnen het best lastig om zo veel verantwoordelijkheid te hebben. Als Meintje en haar ouders op pad gaan bijvoorbeeld, is zij de ogen van haar ouders. In het openbaar vervoer is dat best spannend. Als er wat mis gaat, voelt ze zich schuldig.

Bikkels
Het kinderprogramma Bikkels volgt kinderen die zorgen voor hun zieke of gehandicapte ouder. Het is een hele verantwoordelijkheid die een kind draagt. Deze kinderen doen bijvoorbeeld meer in het huishouden dan andere kinderen. Op 11 januari start de derde serie. In de eerste aflevering staat Errol centraal. Hij woont met zijn moeder bij zijn oma. Zijn moeder werkt de hele dag, maar oma heeft zorg nodig omdat ze een kapotte rugwervel heeft. Errol neemt veel van de zorgtaken op zich. Ben je benieuwd naar Lena en Meintje? Kijk dan op zondag 18 januari om 9:25 uur naar NPO Zapp. 

Bron: www.doof.nl