22 maart 2014: Themadag Passend Onderwijs

Op zaterdag 22 maart 2014 organiseren wij de Themadag Passend Onderwijs voor ouders van cluster-2 leerlingen. Met de komst van Passend Onderwijs gaat er namelijk veel veranderen in het onderwijs aan dove, slechthorende en esm-leerlingen. Maar wat precies?


Op zaterdag 22 maart 2014 organiseren de ouderorganisaties FOSS en FODOK en de jongerenorganisaties SH-Jong en JongerenCommissie een Themadag over Passend Onderwijs.

Met de komst van Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 gaat er ook veel veranderen in het onderwijs (speciaal en regulier) aan dove en slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis. Maar wat precies? Op deze dag wordt hierover veel informatie gegeven, speciaal voor ouders van schoolgaande kinderen en voor de jongeren.

Arnold Jonk (hoofdinspecteur Onderwijsinspectie) verzorgt de hoofdlezing en zal ingaan op de gedachte achter Passend Onderwijs, de positie van ouders en de rol van de Onderwijsinspectie. Voor de jongeren houdt Rinne Oost een lezing over ‘Empowerment’. Rinne is slechthorend en succesvol als profwielrenner.

De hoofdlezingen worden gevolgd door talloze interessante workshops waar je een keuze uit kan maken. Ook is er een informatiemarkt. Kortom, voor elk wat wils!
Daarnaast biedt de dag volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Het kinderprogramma hebben we helaas, als gevolg van te weinig aanmeldingen, moeten annuleren.

Meer informatie vind je op: www.passendonderwijsdag.nl. Hopelijk tot dan!

WAAR:
Hogeschool Utrecht         

WANNEER:

22 maart 2014

TIJD:

van 11.00 tot 17.00

PRIJS:
€   5,- voor leden, vrienden en donateurs
€ 22,50 voor overige belangstellenden

VRAGEN:
info(at)passendonderwijsdag.nl