5 maart 2011: Themadag 'Taal en Teken'

Op 5 maart organiseren de FODOK en de JongerenCommissie weer een themadag. Dé dag en dé plaats voor dove jongeren en kinderen - met of zonder CI, hun ouders en overige belangstellenden. Meld je snel aan, want VOL = VOL!


Op 5 maart organiseren de FODOK en de JongerenCommissie weer een themadag. Dé dag en dé plaats voor dove jongeren en kinderen - met of zonder CI, hun ouders en overige belangstellenden. Kom ook! 

Waar:

De dag wordt gehouden op de Bertha Mullerschool, Santa Cruzdreef 30 in Utrecht.

Programma:

10.45 FODOK-ledenvergadering

11.45 Hoofdlezing 'Taal en identiteit' door Gardy van Gils

12.45 Lunch

13.45 Workshops

16.15 Gezamenlijke afsluiting en presentatie kinderprogramma

 

Algemene Ledenvergadering FODOK

Voor leden van de FODOK begint het programma met de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur praat je bij over de laatste ontwikkelingen bij de FODOK en in dovenland. De Algemene Ledenvergadering is alleen bedoeld voor leden van de FODOK. Jouw inbreng is ook nu weer van harte welkom!

Hoofdlezing: Taal en identiteit
Door: Gardy van Gils

Wie ben ik? Ieder mens zoekt antwoorden op die vraag. De invulling van deze identiteitsvraag is voor iedereen verschillend en dat maakt ons juist uniek. Gardy van Gils gaat in haar lezing in op maatschappelijke ontwikkelingen en neemt ons mee op een ontdekkingsreis in een land waar het hebben van een dubbelpaspoort en meerdere identiteiten heel gewoon, maar ook bijzonder kan zijn. Lees meer.

Lunch
Voor de lunch wordt gezorgd. Je krijgt broodjes en iets te drinken aangeboden. Ook de kinderen krijgen broodjes en iets te drinken. Heb je speciale (dieet)wensen voor jezelf of je kind, dan vragen we je dat zelf mee te nemen.

Workshops

In het middagprogramma zijn twee rondes met workshops gepland. De workshops zijn allemaal voor jongeren en volwassenen toegankelijk. Hier vind je een overzicht van de workshops waaraan je kunt deelnemen.

Kinderprogramma
Ben jij een echte kunstenaar, of wil je dat worden? Wil je je laten verleiden door een magisch verteltheater? Beleef het mee! Wapperkids verzorgt dit jaar een creatief en spannend programma voor dove kinderen - met of zonder CI en hun horende broertjes en zusjes van 4 t/m 15 jaar. Dit mag je niet missen! Lees meer over het kinderprogramma.

Toegangsprijs
De themadag wordt gehouden op de Bertha Mullerschool in Utrecht en is:

  • Gratis voor FODOK-leden (het hele gezin) en FODOK-donateurs (1 persoon)
  • Gratis voor kinderen van FODOK-leden, overige kinderen kunnen niet deelnemen aan het kinderprogramma
  • Gratis voor JongerenCommissie-leden
  • € 15,- voor andere belangstellenden (studenten, professionals, niet-leden etc)

Let op!
Als je nog geen lid of donateur bent kan je je ook eerst aanmelden als lid/donateur en je daarna gratis aanmelden voor deze dag. Het lidmaatschap kost € 22,50 en voor donateurs kost het € 20,00 per jaar. Ja, ik wil me eerst aanmelden als lid of donateur!

Aanmelden verplicht
Ouders en overige belangstellenden kunnen zich via een van de verschillende aanmeldformulieren aanmelden voor de themadag. Dit jaar is de themadag te bezoeken door maximaal 30 studenten. Ben je student en wil je komen naar de themadag, vul dat het speciale formulier in voor studenten.

  • Donateurs, ouders (niet-leden), professionals, studenten en overige belangstellenden kunnen het aanmeldformulier overigen gebruiken.


Belangrijk!
Om te voorkomen dat het op de dag zelf een chaos wordt, kunnen we alleen mensen toelaten die zich van tevoren hebben aangemeld en betaald hebben.  Aanmelden kan tot en met zondag 27 februari 2011. Maar wees er snel bij, want: VOL = VOL!


Vragen

Voor meer informatie kijk op onze website en voor vragen kun je ons mailen.

Graag tot ziens op zaterdag 5 maart 2011 in de Bertha Mullerschool in Utrecht!