Beter vervoer met de taxibus

Meldmaand van start voor beter vervoer met de taxibus.


Een meldmaand over het vervoer met de taxibus is dinsdag 22 april van start gegaan. Onder de noemer “Ook voor beter vervoer met de taxibus?” gaat FNV Bondgenoten - ondersteund door de ANBO en de CG-raad - klachten inzamelen van zowel chauffeurs als cliënten in het speciaal vervoer, het gehandicaptenvervoer en het leerlingenvervoer.

De klachten gaan de organisaties bundelen en aan de verantwoordelijke politici aanbieden. Het wordt hoog tijd dat de overheid ingrijpt in het zogenaamde contractvervoer in de taxisector, vindt FNV Bondgenoten. Bestuurder Remko Mast van de bond: “De overheid trekt jaarlijks 700 miljoen euro uit voor speciale groepen die gebruik maken van het contractvervoer. Maar dat geld wordt denk ik niet helemaal besteed zoals de overheid dat graag wil. Het gaat in ieder geval niet naar de werknemers, want de toch al minimale cao wordt op grote schaal ontdoken”.

Behalve van de chauffeurs, wil de bond ook graag horen wat de ervaringen zijn van de gebruikers van het contractvervoer. “We willen ook een goed beeld krijgen van de verhalen van de passagiers, want ook daar zit veel leed”.

Kortom, heeft u een klacht over het vervoer van uw kind met de taxibus, meld het via: www.doodziekvandetaxibus.nl