Bijeenkomsten CG-Raad:' Het Rugzakje nu, straks en elders'

‘Welke school geeft de beste kansen op een baan?’ ‘Hoe maken ze onderwijs passend in de Verenigde Staten?’ ‘Waarom is indicatiestelling zo ingewikkeld?’ Deze en andere vragen komen aan bod bij een serie informatiebijeenkomsten die de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad) dit najaar organiseert.


‘Welke school geeft de beste kansen op een baan?’
‘Hoe maken ze onderwijs passend in de Verenigde Staten?’
‘Waarom is indicatiestelling zo ingewikkeld?’


Deze en andere vragen komen aan bod bij een serie informatiebijeenkomsten die de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad) dit najaar organiseert.
We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van deze bijeenkomsten:

‘Het rugzakje nu, straks en elders’


Utrecht, 25 november, 1 december, 7 december, 12.30 – 17.00


Voor wie?
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor intern begeleiders, zorgcoördinatoren, (toekomstige) leraren,  betrokken ouders, en anderen die meer willen weten over de regeling Leerling Gebonden Financiering (LGF) en andere voorzieningen voor kinderen met beperkingen op school.

Het programma
Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel van 13.00 tot 14.30 wordt algemene voorlichting gegeven over de Leerling Gebonden Financiering en hoort u de laatste stand van zaken over ontwikkelingen zoals Passend Onderwijs en de AWBZ.

In het tweede deel van het programma van 14.30 tot 16.30 wordt in iedere bijeenkomst een ander thema besproken.

De thema’s zijn:

25 november:
Indicatiestelling: Hoe kan het beter? We kijken naar de verschillen en overeenkomsten tussen indicatiestelling voor het Rugzakje, leerlingenvervoer, AWBZ en benoemen welke mogelijkheden er zijn om het beter te doen.

1 december:
Wat is de beste schoolkeuze voor een kind? Waar leert een kind het meest, en hoe wordt een kind het beste voorbereid op de arbeidsmarkt? Het onderzoek ‘ De Beste Start’ over de relatie tussen schoolkeuze en kansen op de arbeidsmarkt wordt o.a. besproken.

7 december:
Hoe wordt onderwijs aan kinderen met een beperking in het buitenland georganiseerd? We kijken o.a. naar de film ‘Including Samuel’ over de situatie in de Verenigde Staten, en bespreken met elkaar wat de toekomst in Nederland zou moeten zijn.

De bijeenkomsten starten om 12.30 met inloop en lunch. Het inhoudelijke deel van de bijeenkomsten duurt van 13.00 tot 16.30.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats bij Restaurant van Dijk, Marco Pololaan 2 in Utrecht. Na bevestiging van uw deelname ontvangt u een routebeschrijving.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven door een email te sturen naar secretariaat@cg-raad.nl, met de volgende gegevens:
Naam
Organisaties
Functie
Adres
Emailadres
Telefoonnummer
Eerste voorkeursdatum
Tweede voorkeursdatum
Faciliteiten/dieetwensen

Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos.

Meer informatie
Heeft u vragen over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat, 030-2916600, of secretariaat(at)cg-raad.nl.
Heeft u vragen over de Leerling Gebonden financiering, kijk dan op www.50tien-oudersenrugzak.nl of bel met 0800-5010.