Help mee aan onderzoek voor ontwikkeling televisieformat voor kinderprogramma

Momenteel wordt er onderzoek gedaan in opdracht van FODOK naar de ontwikkeling van een speciaal televisieformat voor een kinderprogramma bestemd voor dove en slechthorende kinderen van 7 tot en met 12 jaar. We zoeken kinderen die hun bijdrage willen leveren aan dit format.


Momenteel wordt er onderzoek gedaan in opdracht van FODOK naar de ontwikkeling van een speciaal televisieformat voor een kinderprogramma bestemd voor dove en slechthorende kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De FODOK kan dit televisieformat dan in de toekomst voorleggen aan (pitchen) een omroep.

Wat is een televisieformat?
Een televisieformat is een op schrift gestelde beschrijving van een televisieprogramma. In dit geval betreft het te ontwikkelen televisieformat een kinderprogramma dat zal bestaan uit een reeks afleveringen waarin alledaagse thema’s centraal staan waar dove en slechthorende kinderen van 7 tot en met 12 jaar mee te maken (kunnen) krijgen. Het vernieuwende aan het televisieformat is dat er in het gehele kinderprogramma zal worden gecommuniceerd door middel van gebarentaal (NmG). Ook zal het programma worden voorzien van teletekst-ondertiteling. Bovendien zal er rekening worden gehouden met eventuele horende broertjes/ broers en/ of zusjes/ zussen van dove en slechthorende kinderen.

Medewerking gezocht
Voor het onderzoek wordt er een panelgesprek (groepsinterview) gehouden waarin het te ontwikkelen televisieformat centraal zal staan. Hiervoor heb ik uw hulp nodig! Ik ben namelijk op zoek naar 6 dove en/ of slechthorende kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Bent u een ouder/ pleegouder/ verzorg(st)er van een doof of slechthorend kind (met of zonder Cochleair Implantaat) van 7 tot en met 12 jaar die het leuk vindt om deel te nemen aan het panelgesprek? Dan wil ik u graag vragen om uw kind op te geven voor deelname via de volgende link: http://www.datumprikker.nl/phyfl54v1m1pd

Daar staat een aantal data en tijden. Vergeet niet uw e-mailadres te vermelden bij de opmerkingen. Op die manier kan ik u per e-mail op de hoogte stellen van de definitieve datum. Indien uw kind een tolk gebarentaal nodig heeft, kunt u dat ook aangeven bij de opmerkingen. Mocht u vragen hebben met betrekking tot het opgeven voor deelname via de bovenstaande link, kunt u een e-mail sturen naar televisieformat.fodok(at)live.nl. Uiteraard is er voor de deelnemers na afloop van het panelgesprek een verrassing.

Enquete
Maar dat is niet het enige! Indien de pitch door FODOK slaagt, zal het kinderprogramma via FODOK verkrijgbaar zijn op DVD naast de uitzendingen op televisie. Voor het onderzoek (met betrekking tot de DVD) heb ik ook uw hulp nodig! Bent u een ouder/ pleegouder/ verzorg(st)er van een doof of slechthorend kind van 7 tot en met 12 jaar (met of zonder Cochleair Implantaat), dan wil ik u graag vragen om de enquête in te vullen. Op die manier kunt u uw mening geven en bijdragen aan de verkrijgbaarheid van de mogelijke DVD. De enquête bestaat uit een aantal korte vragen en zal niet meer dan 5 minuten tijd in beslag nemen. Uiteraard wordt de enquête volledig anoniem verwerkt.

U bent dus erg belangrijk voor het onderzoek. Daarom worden er VVV Cadeaubonnen t.w.v. €5,- verloot onder iedere tiende ingevulde enquête. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is uw e-mailadres achter te laten na het invullen van de enquête (geen verplichting). Indien u in de prijzen bent gevallen, zult u daar zo spoedig mogelijk per e-mail op de hoogte van worden gesteld.