Kekeça Body Percussion

De Turkse body percussion groep Kekeça zal een optreden verzorgen tijdens Music Meeting 2012. Daarnaast zal Kekeça een aantal workshops geven aan een groep doven en slechthorenden. Wil je ook mee doen, geef je dan snel op?


Deelnemers gezocht voor workshops Body Percussion en optreden op Music Meeting. Voor de komende editie zal de Turkse body percussion groep Kekeça een bezoek brengen aan het festival. Zij zullen niet alleen een optreden verzorgen, maar ook een aantal workshops geven aan amateurmusici en aan een groep doven en slechthorenden, waarbij wordt toegewerkt naar een gezamenlijk optreden tijdens Music Meeting 2012 (26, 27, 28 mei). In dit filmpje kun je hoe Kekeça aan het werk gaat.

'Kekeça' is een Turks woord dat playground ofwel 'speelruimte' betekent. Inspiratie, samenspel, nieuwe invalshoeken, en bijzondere muzikale ervaringen zijn kenmerkend voor het werk van Kekeça. De body percussion van Kekeça is meer dan een creatief spel: de groep maakt muziek op een bijzonder hoog niveau en geeft behalve workshops ook optredens. De leden van Kekeça hebben dan ook de nodige ervaring met het geven van workshops en kunnen uitermate goed met groepen deelnemers uit de voeten. Bovendien hebben zij ruime expertise op het gebied het werken met dove en slechthorende deelnemers in Turkije en daarbuiten en weten met body percussion ook deze doelgroep een bijzondere muzikale ervaring te bieden.

Daarom zoeken we voor dit project twee groepen deelnemers:
-          één groep van ongeveer 15 amateurmusici die al ervaring heeft op het gebied van drums, slagwerk of percussie


-          één groep bestaande uit ongeveer 10 mensen met een auditieve beperking (doven en slechthorenden), die ervoor open staan middels body percussion een bijzondere muzikale ervaring op te doen.

Kekeça zal met deze groepen eenmaal afzonderlijk repeteren en eenmaal gezamenlijk. Tijdens Music Meeting 2012 zal door beide deelnemersgroepen gezamenlijk een optreden gegeven worden.

Aanmelden

De repetitie voor de groep amateurmusici vindt plaats op vrijdagavond 25 mei. De repetitie voor de groep met een auditieve beperking vindt plaats op zaterdagmiddag 26 mei. De gezamenlijke repetitie en het optreden vinden plaats op zondag 27 mei.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshops.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website of via een email naar optreden(at)musicmeeting.nl. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je zo snel mogelijk aan! Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar anke(at)musicmeeting.nl of bel naar 024-3656016.