Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival presenteert dit jaar voor het eerste een programma voor mensen met een auditieve beperking.


Net als voorgaande jaren zal ook dit najaar Utrecht het bruisende middelpunt zijn van de Nederlandse film. Het Nederlands Film Festival (NFF) streeft ernaar de films die worden vertoond toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk groep geïnteresseerden in de Nederlandse film. In overleg met de Nederlandse belangenorganisatie SOAP! en het Instituut voor Gebaren, Taal & Doven aan de Hogeschool Utrecht presenteert het festival dit jaar voor het eerst een programma voor mensen met een auditieve beperking.

Dit programma voor doven en slechthorenden bestaat uit een aantal films die zijn voorzien van Nederlandse ondertitels, ringleiding en een gebarentolk. Deze speelfilms, waaronder de openingsfilm van dit jaar Het echte leven, Alles is liefde, TBS en de documentaire See you in Vegas over Hans Klok worden gedurende drie dagen geprogrammeerd.

Ook voor de jeugd is er een leuke film uitgekozen, namelijk Zoop in Afrika. In augustus wordt bekend op welke tijd/plaats de vertoningen plaatsvinden. Het Nederlands Film Festival zal dit jaar plaatsvinden van 24 september tot en met 3 oktober.

Nederlands Film Festival
24 september t/m 3 oktober 2008
www.filmfestival.nl
www.noff.nl