Prinses Máxima neemt GEBARENKWARTETTEN en MEMORYSPEL in ontvangst


Op werelddovendag bracht Prinses MŽxima een bezoek een de stand van het Nederlands Gebarencentrum. Ze nam daarbij het eerste exemplaar van het memoryspel en de gebarenkwartetten in ontvangst. Ter plekke werd ook samen met haar door Sarah Muller het naamgebaar voor Prinses Alexia bedacht.

Wilt u ook de gebaren uit Gebarenwoordenboek deel 1 en deel 2 op speelse wijze oefenen? Vanaf 21 september 2007 kunt u dat doen met behulp van drie kwartetten: GEBAREN (met gebarentekeningen uit deel 1), IN EN OM HET HUIS en DIEREN (met gebaren uit deel 1 en 2).
Het memoryspel bestaat uit twee soorten kaartjes: kaartjes met gebaren en de vertaling en kaartjes met de afbeelding van het begrip.

De onderwerpen per kwartet zijn:
- Gebaren: kleding, fruit, vervoer, feest, verjaardag, familie, het weer, datum, tijd, groente, kleuren, gevoel, sport
- In en om het huis: in de buurt, verkeer, winkels, buiten spelen, speeltuin, spel, spelletjes, in huis, tuin, slaapkamer, badkamer, woonkamer, waar?
- Dieren: wilde dieren, huisdieren, boerderijdieren 1, boerderijdieren 2, babydieren, in de sloot, insecten, kruipers, in het bos, knaagdieren, nachtdieren, wat doet een dier?, in de zee.

Er is geen overlap in gebaren tussen de verschillende kwartetten.

De producten zijn vanaf 20 september te bestellen via de webshop van het Nederlands Gebarencentrum.

Kosten:
€ 7,50 per kwartet.
€ 19,50 voor drie kwartetten.
€ 19,25 voor het memoryspel.
 
Bron: Gebarencentrum, 24 september 2007