Verschillende gebarencursussen aangeboden

De FODOK krijgt regelmatig de vraag van ouders waar zij meer gebarentaal kunnen leren. De FODOK heeft afspraken gemaakt met de Hogeschool Utrecht waar ouders kunnen instromen voor gebarentaalcursussen. Ook is er een initiatief van Signhands / DGA waarbij vervolgcursussen NGT worden aangeboden.


Aanbod Hogeschool Utrecht

Is het alweer even geleden dat je de oudermodules NGT hebt gevolgd en wil je je gebarenvaardigheden weer op peil brengen? Het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies van de Hogeschool Utrecht biedt belangstellende ouders en familieleden de mogelijkheid om NGT-cursussen te volgen. Dit kan op twee manieren: 
    1.    Je kan aansluiten bij een studentgroep, je volgt dan het rooster van deze studentgroep. Voordelen: in korte tijd leer je een heleboel. Nadelen: het rooster ligt vast en moet in te passen zijn naast je andere bezigheden. 
    2.    Je kan deelnemen aan een nieuw te vormen groep ouders/ familieleden die een gelijk beginniveau hebben. Voordelen: Je zit in een groep met veel ouders, de cursus is 1 keer per week op een vaste dag. Nadelen: Om met de cursus te starten is een minimum aantal deelnemers nodig.

Heb je interesse?
 

Geef je snel op. Afhankelijk van de belangstelling zou er op korte termijn met een groep gestart kunnen worden. De cursus bestaat uit 17 bijeenkomsten van twee uur. Stuur een mailtje aan secretariaat.igtd(at)hu.nl. Je wordt dan uitgenodigd voor een intake, waarin wordt vastgesteld hoe NGT-vaardig je bent. Aan de hand daarvan worden de verschillende mogelijkheden met je besproken. 

Kosten? 
De kosten voor de deelname aan de cursus zijn € 245,- (op basis van een cursus van 34 contacturen) per persoon (inclusief intake, toetsing en certificering). Doe je alleen de intake, dan betaal je als ouder van een doof kind, met of zonder CI, € 45,-. 

Meer informatie
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Inge Doorn (FODOK)

Aanbod Signhands/ DGA

Signhands/DGA heeft in verband met de continue vraag naar verdiepende cursussen NGT voor ouders die module NGT 3 voor ouders hebben behaald (oftewel OM3) nieuwe cursussen opgezet!!

DGA en Signhands werken samen bij deze cursussen. Ons doel is zoveel mogelijk communicatieaanbod geven aan ouders. Het gaat niet om dat ouders perfect NGT kunnen, maar dat er gecommuniceerd, en dat steeds meer vloeiend, kan worden in gebaren. Dat ouders hun vaardigheden steeds kunnen verdiepen/ vergroten/ verbeteren. Ieder ouder wil op niveau en groeiende in niveau kunnen communiceren met zijn/ haar kind. Een uitdaging voor jullie!! Wij zullen jullie tijdens deze uitdaging stimuleren en ondersteunen!

Lees meer over het aanbod van Signhands/DGA in het bijgevoegde bestand.