Gezocht: 10 vloggers (of mensen die dit graag willen leren)

Grow2Work zoekt 10 dove of slechthorende mensen die voor zichzelf of beroepsmatig opgeleid willen worden om professioneel te filmen met een mobiele telefoon. Het doel van de training is de zichtbaarheid van doven/slechthorenden te vergroten. De deelnemers willen de techniek van het smartphone-filmen leren, hoe ze een plan/script voor een video kunnen maken, en hoe ze hun video het beste kunnen verspreiden op sociale media.


Wat kan je na de training?
Je kent de basis van filmen met smartphone: professionele shots goede kwaliteit audio, en weet wat de eisen zijn qua licht en kader. Je kan een kort gesprek opnemen en weet hoe je een 5-shot sequence opneemt. Je weet hoe je in Quik een video monteert en weet hoe je in Quik kan ondertitelen. Ook ben je op de hoogte van andere manieren om je video te ondertitelen. Je hebt kennis gemaakt met Insta-stories en Snap en weet hoe je met behulp van deze apps op laagdrempelige wijze een vlog kan maken. Je hebt nagedacht over mogelijke video’s die je kan maken om jezelf te profileren op de arbeidsmarkt, en om de community van doven en slechthorenden in Nederland meer zichtbaar te maken online. Kortom: Je weet hoe je je eigen verhaal kan vertellen met je smartphone.

Wie geeft de training?
De training wordt verzorgd door Geertje Algera Media. Geertje is specialist in het professioneel filmen met de smartphone. Ze gebruikt haar smartphone om video’s te maken voor televisie, websites en sociale media. De kwaliteit van de video’s is zo goed, dat ze probleemloos op televisie worden uitgezonden. Video’s maken met een mobiele telefoon is snel en makkelijk te leren, maar zelf vindt ze het grootste voordeel dat geïnterviewden zich snel op hun gemak voelen. Gefilmd worden met een smartphone is niet intimiderend. De training van Geertje Algera Media is praktijkgericht. Filmen met de smartphone moet je vooral doen, vandaar dat we tijdens de training een aantal korte oefeningen doen. De oefeningen evalueren we direct zodat we van elkaar leren. Via deze link, krijg je hier een goede indruk van.

Ben jij de Ideale deelnemer?

De ideale deelnemer heeft een smartphone niet ouder dan 2,5 jaar (IPhone 6 of vergelijkbaar), is actief op sociale media (bij voorkeur Facebook en Instagram), is niet verlegen en wil zijn/haar verhaal graag delen met anderen. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen! Dus geef je snel op!

Datum & plaats: maandag 16 oktober 2017 9.00 - 17.00 uur in Amstelveen
Kosten: De kosten worden door Grow2Work betaald.
Voorwaarden: 10 deelnemers kunnen kosteloos deelnemen. Wel beloof je minimaal 4 inspiratie filmpjes voor Grow2Work te maken.
Aanmelden: via een mail naar info(at)grow2work.nl