Gezocht: Dove of slechthorende jongeren die een tolk gebruiken op het regulier voortgezet onderwijs

Wat zijn jouw wensen en verwachtingen van tolken binnen de klas? Kom jouw ervaringen delen op 10 december op de training in Amersfoort. Het doel van deze trainingsdag is schrijf- en gebarentolken informeren over de wensen en verwachtingen van jongeren.


Ben je doof of slechthorend, tussen de 12 en 16 jaar oud en volg je regulier middelbaar onderwijs met een tolk? Zou je graag in ruil voor een leuke ervaring en een cadeaubon een bijdrage willen leveren aan de training ‘Tolken en dove jongeren binnen de sociale hiërarchie van de klas’? Dan ben je precies degene die wij zoeken!

Wij, de organisatie en trainers van KTV - Kennisnet voor Taal en Vakopleidingen hebben op 10 december een training georganiseerd over tolken en dove/slechthorende jongeren binnen de klas. Voor het middagprogramma zoeken wij 3 of 4 jongeren die samen met Sebastiaan Boogaard (televisietolk) de tolken goed duidelijk kunnen maken wat een leuke en goed tolk is. Hoe wil jij dat een tolk zich gedraagt bij jou op school? Welke kleren moet ze aan? Wat moet ze wel en wat moet ze vooral niet doen? Wat mag een tolk van jou verwachten en wat verwacht jij van haar/hem?

Interesse of vragen?
Als je wilt deelnemen, stuur dan een bericht naar m.i.roelofsen(at)ktv-kennisnet.nl of app Marijke Roelofsen op 06 21830661. Zij stuurt je een officiële uitnodigingsbrief van KTV waarmee je toestemming aan school kan vragen. KTV betaalt ook je reiskosten. De training vindt plaats in Amersfoort. Wij halen je op van het station.

We horen graag uiterlijk 10 november of je meedoet. Alvast bedankt!