Nieuwe website Kentalis voor kinderen en jongeren

Een gehoortest, is dat eng? Wat is autisme precies? Wat als een kind niet goed hoort én niet goed ziet? Of als het moeite heeft met het begrijpen van taal? Speciaal voor kinderen en jongeren is er nu de vrolijke site hoikentalis.nl.


 
Een gehoortest, is dat eng? Wat is autisme precies? Wat als een kind niet goed hoort én niet goed ziet? Of als het moeite heeft met het begrijpen van taal? Speciaal voor kinderen en jongeren is er nu de vrolijke site hoikentalis.nl. Alledaagse vragen en problemen waar kinderen en jongeren met autisme, doofheid, slechthorendheid, doofblindheid of TOS (taalontwikkelingsstoornis) tegenaan lopen, worden door filmpjes, ervaringsverhalen en uitleg beantwoord. Ook kun je er vinden wat Kentalis doet.
 
Voor ieder wat wils

Op de kindersite laten Anne, Vinz en Raf aan de allerkleinsten zien dat een gehoortest of een woordjestest bij Kentalis helemaal niet eng is. Naast kleurplaten, een memoryspel en een geluidjestest, is op de site te zien hoe het er bij een vroegbehandelingsgroep aan toe gaat. Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar vinden op de nieuwe site bovendien leuke boekentips en filmpjes voor een spreekbeurt. En jongeren vinden er tips en ervaringen van leeftijdsgenoten over het zoeken naar stages of werk. Ook worden er ervaringen gedeeld, bijvoorbeeld over autorijden als je doof bent of leven met TOS.
 
Samen gemaakt

De website is ontworpen in overleg met kinderen en jongeren zelf. In interviews hebben ze aangegeven welke informatie van Kentalis ze nu missen en aan welke eisen in vorm, kleur, beweging en geluid de website moet voldoen. Per leeftijdscategorie kun je informatie opzoeken en de vormgeving voor kinderen die doofblind zijn is anders dan voor bijvoorbeeld dove kinderen.