Onderzoek Ieder(in): “Als zorg en ondersteuning nodig is…..”

Ieder(in) werkt op dit moment aan een onderzoek: “Als zorg en ondersteuning nodig is…..” Het onderzoek gaat over het aanvragen van begeleiding en zorg voor lange tijd. En vooral hoe mensen daarin hun eigen keuzes (kunnen) maken. Bijvoorbeeld: Hebben ze genoeg informatie over wat er mogelijk is? Is er iemand die kan helpen of ondersteuning kan bieden bij de aanvraag?


Ieder(in) wil voor dit onderzoek graag een aantal mensen interviewen. Over hun ervaringen. We willen ook mensen uitnodigen voor een groepsgesprek hierover.

Wie kan meedoen aan dit onderzoek?
U kunt meedoen aan dit onderzoek als u na 1 januari 2015 voor het eerst een aanvraag hebt gedaan voor begeleiding of zorg. Of als u na deze datum te maken kreeg met veranderingen in de zorg. Bijvoorbeeld door een reorganisatie. Of omdat de wetten zijn veranderd. Of omdat er iets veranderde in uw eigen zorgvraag.

Voor alle duidelijkheid:
Dit onderzoek gaat niet over huishoudelijke hulp
Dit onderzoek gaat niet over hulpmiddelen, zoals een scootmobiel
Dit onderzoek gaat niet over bezuinigingen in de zorg

De vraag is: wilt u meewerken aan dit onderzoek?
Of kent u andere mensen die hier aan mee willen doen?
Of kunt u de oproep doorgeven aan iemand die deze informatie kan verspreiden?
Bijv. via een Nieuwsbrief; via Facebook of website?

Wat doet Ieder(in) met de resultaten?
Ieder(in) gaat de uitkomsten gebruiken bij de lobby voor goede zorg en ondersteuning op maat. Daarnaast helpt het om goed voorlichtingsmateriaal te maken voor mensen die in de toekomst zorg of begeleiding nodig hebben.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Hier kunt u zich aanmelden (en alvast een paar vragen beantwoorden).