Oproep: Jonge mantelzorgers gezocht voor nieuw seizoen BIKKELS

Na twee succesvolle seizoenen van Bikkels – de documentaireserie over jonge mantelzorgers die op Villa Achterwerk wordt uitgezonden – is IDTV Docs op zoek naar kinderen die willen meewerken aan het derde seizoen.


In Bikkels portretteren we het bijzondere leven van kinderen tussen de (ongeveer) 8 en 13 jaar die dagelijks voor iemand zorgen. Hoe ziet hun leven eruit? Wat is er anders ten opzichte van hun vrienden? Waar halen ze dagelijks de kracht vandaan? Waar dromen ze van en waar zijn ze bang voor? We leggen hun werkelijkheid vast: het dagelijks leven, de leuke momenten en de zware kanten.

Bijna een derde van alle kinderen groeit op in een gezin met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. En één op de tien kinderen in Nederland is een jonge mantelzorger. Met de serie willen we deze kinderen een gezicht geven, middels mooie, ontroerende verhalen, maar ook met humor.

Op dit moment willen we in contact komen met deze kinderen. We vragen jullie daarbij graag om hulp. In deze fase zijn we bezig met de research: we gaan dus nog niets filmen. We zouden graag een keer vrijblijvend (telefonisch) spreken met (de ouders van) deze kinderen. We zijn ons ervan bewust dat het vaak gevoelige situaties betreft, en we zullen uiteraard vertrouwelijk omgaan met het contact.

Binnen de derde serie willen we zorgsituaties en ziektebeelden aan bod laten komen die we nog niet eerder zagen, maar in eerste instantie staan we open voor alle kinderen die interesse hebben om mee te doen.

Bekijk de eerste twee series van Bikkels op: http://villa-achterwerk.nl/kijk-op-tv/bikkels.html.

Voor aanmeldingen en meer informatie: bikkels(at)idtv.nl

Bernadette Kuiper (020 3143122)
Wouter Scheepstra (020 3143138)