Sinterklaasboek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’

Het eerste boek van Gebarenliedjes' Ellis Bell is een feit. Het boek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ is precies op tijd klaar voor de Sinterklaasperiode. 
Uniek aan het boek is dat je door middel van het scannen van de QR-codes met je mobiele telefoon, de Sinterklaasliedjes met ondersteunende gebaren, die genoemd worden in het boek, op je mobiele telefoon kan bekijken.


De illustraties in het boek zijn gemaakt door illustrator Irene Berbee. Ze zijn erg grappig en ondersteunen het verhaal. Juf Marjan heeft het verhaal al voorgelezen in haar klas en er een recensie over geschreven. Deze lees je hier

Naast deze leuke illustraties heeft het boek goed leesbare letters, staan er natuurlijk de QR-codes in waarmee je de Sinterklaasliedjes (met gebaren natuurlijk) kan bekijken op YouTube en worden er door het verhaal heen doe-tips gegeven. Ellis houdt er namelijk van om met activiteiten en liedjes kinderen bij een verhaal of voorstelling te betrekken. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om dit zelf te bedenken, daarom heeft ze een aantal tips in het boek toegevoegd om op gang te komen. En als je eenmaal bezig bent, verzin je samen met je kind vast nog meer!

Het verhaal

Mevrouw Weetalles Beter krijgt onverwachts bezoek. Pietje Petiet is in paniek, want Sinterklaas doet zo vreemd. Hij vergist zich in de namen van de pietjes, gaat telkens de verkeerde kant uit en zingt de verkeerde liedjes. Wat is er toch met hem aan de hand?

Mevrouw Weetalles Beter vindt op haar eigen rustige manier, door goed na te denken, de oplossing van het probleem. Gelukkig maar, nu kan pakjesavond zonder problemen doorgaan!

Het boek is te bestellen via bol.com , of via de website van Gebarenliedjes.

Actie
Bij scholen die een viertal boeken bestellen voor hun bibliotheek, komt Ellis gratis* langs om uit het boek voor te lezen en samen met de kinderen Sinterklaasliedjes zingen en gebaren (NmG)!
* Reiskosten worden wel berekend.