Speelmaatje gezocht voor Jelle

Jelle is 7 jaar, heeft downsyndroom en is ernstig slechthorend. Jelle is heel communicatief, maar omdat in zijn omgeving nauwelijks kinderen gebarentaal gebruiken, bouwt hij geen intensieve contacten met hen op. Daarom zoeken we een speelmaatje.


Wij zijn voor onze zoon Jelle op zoek naar een speelmaatje. Jelle is 7 jaar, heeft downsyndroom en is ernstig slechthorend. Jelle is heel communicatief, maar omdat gesproken taal leidend is bij de kinderen in zijn omgeving en zij niet of nauwelijks gebaren, bouwt hij geen intensieve contacten met hen op. Omdat we denken dat kinderen juist erg veel van elkaar leren in contact, zijn we op zoek naar een speelmaatje.

Herkent u dit? Heeft u ook een kind dat graag communiceert via gebaren? En zou uw kind het leuk vinden om zo nu en dan samen te spelen? Misschien kunnen we onze kinderen dan eens met elkaar kennis laten maken? Als u geinteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Mariën Hannink van de FODOK. Wij wonen in de buurt van Amsterdam. Als er een klik is, is afstand voor ons geen probleem.

Hopelijk tot ziens!